5 trends over slaapkamerstyling

5 trends over slaapkamerstyling

De trends op het gebied van slapen, comfort en slaapkamerstyling veranderen voortdurend. In deze blogpost geven we jou 5 trends op het gebied van slaapkamerstyling. Zo tover jij jouw slaapkamer over tot een oase van luxe en comfort.

 

Hoogwaardige materialen

Een essentieel element van de luxe hotelstijl is het gebruik van hoogwaardige materialen. Omdat deze materialen niet alleen een verfijnde uitstraling hebben, maar ook bijdragen aan het comfort. Denk aan katoen voor beddengoed, dat bekend staat om zachtheid en duurzaamheid. Maar ook een satijnen laken of kussensloop geeft een glanzend textuur en een luxe uitstraling.

 

Lagen beddengoed

Een andere trend in de luxe hotelstijl is het creëren van lagen op je bed. Dit betekend dat je gebruik kunt maken van meerdere lagen beddengoed om diepte en comfort toe te voegen. Meerdere lagen beddengoed, zoals een extra bovenlaken, dekbed of verschillende dekens. Daarnaast kun je een stijlvol plaid over het voeteneinde van het bed leggen voor extra warmte en textuur. En vergeet niet om leuke sierkussens toe te voegen in verschillende maten en patronen, zo geef je je bed een uitnodigende look.

 

Hoofdborden

een hoofdbord kan een krachtig element zijn in je slaapkamer. Kies voor een groot bekleed hoofdbord met een luxe stof als fluweel of linnen. Hoofdborden met knopen of patronen geven je slaapkamer een elegante uitstraling. Omdat een groot hoofdbord ook een comfortabele ondersteuning biedt, is het ideaal voor het lezen of tv-kijken in bed.

 

Neutrale kleurenpaletten

Een kenmerk van luxe hotelstijl is het gebruik van neutrale kleurenpaletten. Gebruik wit, grijs, beige en zachte aardetinten om een verfijnde sfeer te creëren. Om een vleugje elegantie toe te voegen zonder de rust te verstoren, kun je subtiele accentkleuren zoals goud, zilver of een pastelkleur gebruiken.

 

Symmetrische opstelling

Symmetrie speelt een belangrijke rol in het creëren van een luxe hotelstijl. Door te kiezen voor bijpassende nachtkastjes, een hoofdbord, lampjes aan beide zijden van het bed creëer je een symmetrische inrichting.

 

Ervaar wat slapen is bij Prummel Meubelen

Terug naar het overzicht