Woonstijl Japandi

Woonstijl Japandi

Ontdek Japandi bij Prummel Meubelen!

Japandi is een unieke woonstijl die de afgelopen jaren enorm veel populariteit heeft gewonnen. Deze stijl combineert de rustieke elementen van de Japanse esthetiek met het minimalistische en functionele design van de Scandinavische inrichtingen.

Kleuren spelen een cruciale rol bij de Japandi stijl. Zachte en neutrale kleurpaletten zoals wit, beige, grijstinten en zachte pasteltinten vormen de basis en creëren een serene en rustige sfeer. Daarnaast voegen donker hout en zwarte accenten diepte en contrast toe. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, linnen en keramiek benadrukken de organische elementen in dit interieur.

De meubelen binnen de Japandi stijl zijn doorgaans strak en eenvoudig, met rechtlijnige vormen en subtiele details. Dit minimalistische design draagt bij aan een opgeruimde en geordende ruimte. Wat op zijn beurt resulteert in een gevoel van ontspanning en kalmte.

Anderzijds speelt verlichting een essentiële rol in de Japandi-stijl. Het benadrukken van natuurlijk licht is een belangrijk aspect, voor door het gebruik van lichte gordijnen die de ruimte open en licht maken. Daarnaast zorgt het plaatsen van lampen voor een uitnodigende warme sfeer.

Wil je zelf de Japandi-stijl ervaren in jouw huis? Bezoek onze winkel om inspiratie op te doen of om samen met onze stylisten te kijken naar de mogelijkheden van een Japandi interieur in jouw huis! Of bekijk onze metamorfose pagina om alvast wat inspiratie op te doen!

 

          

Terug naar het overzicht